Kapsulės su nakvišų aliejumi „Evening Primrose Oil“

Kaina vartotojams 43.11 
Kaina konsultantams 34.49 

Nakviša yra gana kuklus ir plačiai paplitęs augalas, pasižymintis neįprastomis savybėmis. Jos sėklų aliejus jau šimtmečius naudojamas medicinoje ir kosmetikoje, nes ramina daugelį odos reakcijų, padeda mažinti skrandžio bei su lytinių hormonų disbalansu susijusius sutrikimus bei padeda palaikyti gerą nuotaiką.

Kaina: 24 PV

Nakviša yra bendrinis nakvišinių šeimos augalų pavadinimas, taikomas kelioms dešimtims jos rūšių. Tai, ką nakvišos turi vertingiausio, yra jų sėklose. Šalto spaudimo nakvišų aliejuje gausu itin žmogaus organizmui vertingų polinesočiųjų riebalų rūgščių: linolo ir gama linoleno rūgščių, kurios pasižymi plačiu veikimo spektru. Pavyzdžiui, jos turi įtakos ląstelių membranų ir tarpląstelinių tarpų funkcijai bei palaiko organizmo drėkinimo funkciją.

Linolo rūgštis priklauso omega-6 rūgštims, kurios reguliuoja žmogaus organizmo fiziologinius procesus bei biochemines reakcijas. Žmogaus organizmas negali pats šios rūgšties susintetinti, dėl to būtina reguliariai papildyti jos atsargas. Teigiamas linolo rūgšties poveikis odai žinomas jau seniai, todėl ji dažnai naudojama kosmetikos produktuose. Nakvišų aliejaus sudėtyje yra net 70 % šios nesočiosios riebalų rūgšties.

Gama linoleno rūgštis, kuri taip pat priklauso omega-6 grupei, gaminama žmogaus organizmo esant specialiam fermentui D-6-D. Ši rūgštis teigiamai veikia trigliceridų ir lipidų balansą žmogaus organizme bei dalyvauja gaminant audinių hormonus prostaglandinus, kurie reguliuoja kraujo spaudimą. Gama linoleno rūgštis sustiprina organizmo natūralią apsaugą (tokių medžiagų yra, pavyzdžiui, motinos piene). Šios rūgšties retai randama augaluose, tačiau nakvišų aliejuje jos yra iki 9 %.

Nakvišų aliejuje yra ir kitų riebalų rūgščių: oleino, palmitino ir stearino rūgščių, taip pat fitosterolių, baltymų, kuriuose gausu sieros ir triptofano, cinko, seleno, magnio, kalcio ir vitamino E. Dėl daugybės aktyvių komponentų šis kuklus augalas tapo vienu iš labiausiai vertinamų augalų maisto papildų gamyboje. TIENS taip pat pasinaudojo šio augalo teikiama nauda.

Preparato sudedamosios dalys pasižymi šiuo poveikiu:
• nakvišų aliejus yra lino rūgšties šaltinis, ši rūgštis padeda palaikyti normalų cholesterolio kiekį kraujyje,
• nakvišų aliejuje esančios polinesočiosios riebalų rūgštys padeda sušvelninti priešmenstruacinio sindromo simptomus,
• polinesočiosios riebalų rūgštys yra būtinos natūraliai organizmo apsaugai palaikyti,
• polinesočiosios riebalų rūgštys yra būtinos svarbiems fiziologiniams procesams palaikyti, įskaitant odos būklę ir plaukų augimą.
Vartokite 3–8 kapsules per dieną kaip maisto papildą kartu su maistu.
Back to Top